80 resurse indispensabile pentru antreprenori, developeri şi content makers

By 10.09.2018ianuarie 28th, 2021Postări Recente, Uncategorized @ro

Nu contează cine ești: SMM profesionist sau un proprietar de afaceri, un designer profesionist sau un amator, front-end developer, etc.  Imagini, clipuri video sau alte chestii pentru site, postări, articole, bannere sunt necesare tuturor celor care lucrează la promovarea afacerilor online.
Nu oricine poate crea un proiect de la zero. Dar oricine poate să-și ușureze viața descoperind și învățând unele dintre instrumentele și șiretlicurile pe care le vom împărtăși în acest articol. În plus, toate resursele prezentate sunt gratuite (sau aproape toate :D).
Materialul este împărțit în secțiuni tematice, astfel ca să fie mai ușor pentru tine să navighezi și să alegi resursele potrivite. Aşadar, citește și utilizează. 😉

Priveşte, admiră, inspiră-te! 

 1. https://dribbble.com/
  Portal web popular printre designeri. Aici designerii din întreaga lume își demonstrează propriile lucrări și împărtășesc propria experiență. Acest portal este o rețea socială pentru oamenii creativi. Pentru a căută și evalua munca altor persoane trebuie neapărat să fii utilizator înregistrat.
 2. https://www.behance.net/
  Platformă pentru oameni creativi. Behance este destinat nu numai designerilor și ilustratorilor, ci și artiștilor, fotografilor, videografilor, arhitecților și multor altor persoane ale căror profesii sunt legate de creativitate. Majoritatea lucrărilor sunt prezentate ca proiecte care demonstrează abilitățile și talentele creatorilor.
 3. http://revision.ru/
  Expoziție online, în principal cu lucrările designerilor ruși.
 4. https://onepagelove.com/
  Portal cu o mare varietate de landing page-uri create de designeri și developeri din diferite colțuri ale lumii.
 5. https://land-book.com/
  Site-portofoliu de landing page-uri.
 6. https://www.awwwards.com/
  Acest site poate fi considerat o bună descoperire pentru designeri și developeri. Site-ul prezintă cele mai bune lucrări ale studiourilor din întreaga lume. Dacă oferi servicii de creare site, aici ai sursă excelentă de inspirație.
 7. http://www.webdesign-inspiration.com/
  Numele site-ului vorbește de la sine. O resursă excelentă pentru inspirație. Filtrarea convenabilă a lucrărilor în funcție de culoare, tip și subiecte.
 8. http://www.fltdsgn.com/
  Ești un fan al site-urilor în stil FLAT? Atunci, această resursă este pentru tine.
 9. http://www.siteinspire.com/
  Colecție de site-uri originale, numai bune pentru inspirație. Site-ul este actualizat în mod regulat și completat cu lucrări noi.
 10. https://www.thebestdesigns.com/
  Un alt site pentru inspirație în domeniul designului web.
 11. https://www.uplabs.com/material/
  Dacă eşti fan Material Design este util să te uiți aici. Inspirația se va lăsa aşteptată.
 12. https://pinterest.com/
  Aici poate fi găsită inspirația pentru orice și pentru oricine.
 13. https://pttrns.com/
  Site cu șabloane pentru interfața utilizatorului pentru toate gusturile.
 14. http://www.gomoodboard.com/
  Site care îți vine în ajutor pentru a-ți crea propriul moodboard de inspirație.

Imagini gratuite 

Sunt sigură că deseori ai nevoie de fotografii, imagini și videoclipuri în activitatea ta. De unde să le iei dacă nu ai posibilitatea de a face fotografii de calitate? Din stok-urile foto. Pe Internet sunt resurse cu plată, dar și gratuite. Am enumerat pentru tine câteva resurse  gratuite, care au fost verificate și le recomandăm pentru utilizare.
Însă, există un DAR foarte important. Nu toate fotografiile sau videoclipurile din canalele gratuite pot fi folosite în scopuri comerciale. Asigură-te că verifici licența. Aceasta va fi indicată fie pe pagina unde este fotografia, fie pe pagina generală a acordului de utilizare a fotografiilor.

 1. https://www.pexels.com/
  Un număr imens de imagini frumoase și gratuite pe o varietate de subiecte, cu o licență gratuită. Există un filtru foarte convenabil pentru schema de culori a fotografiei.
 2. https://unsplash.com/
  Mai mult de 200 000 de fotografii în acces liber. Fotografiile sunt împărțite în colecții, de la cei mai buni fotografi din întreaga lume.
 3. https://pixabay.com/
  Imagini gratuite de înaltă calitate, precum ilustrații și videoclipuri (în scopuri comerciale).
 4. https://www.firestock.ru/
  Un stock de fotografii gratuite cu un număr mare de categorii. Tipul de licență Editorial (pentru uz personal).
 5. http://isorepublic.com/
  Imagini gratuite pentru oameni creativi. În fiecare zi sunt adăugate multe fotografii noi. Pot fi folosite în scopuri comerciale.
 6. http://jeshoots.com/
  Mai mult de 800 000 fotografii gratuite de înaltă rezoluție. Există și o licență pentru uz comercial.
 7. http://cupcake.nilssonlee.se/
  Imagini inspirate de fotograful talentat Nilsson Lee, care pot fi utilizate pentru site-uri, dar și în publicitate. Fotografii utilizabile în scopuri comerciale.
 8. https://magdeleine.co/
  Site-ul prezintă fotografii uimitoare pe diferite subiecte. Este disponibilă căutarea imaginilor după gama de culori.
 9. http://nos.twnsnd.co/
  Fotografii vintage din arhive publice. Vei găsi poze extraordinare, dar numai pentru uz personal și necomercial.
 10. https://picjumbo.com/
  Mai mult de 3000 de imagini de înaltă calitate. Biblioteca este reînnoită în mod activ. Este permisă utilizarea fotografiilor în scopuri comerciale, dar revânzarea – nu.
 11. https://www.freestockimages.ru/photo/
  Portal gratuit de fotografii licențiate și de înaltă rezoluție. Este permisă utilizarea în scopuri comerciale.
 12. https://www.sitebuilderreport.com/stock-up/
  Mai mult de 18.000 de fotografii disponibile. Stock-ul combină mai multe site-uri web gratuite cu fotografii, astfel încât licența pentru fiecare fotografie este diferită.
 13. http://kaboompics.com/gallery/
  O sursă populară gratuită de fotografii de calitate. Fotografiile de la Kaboompics apar pe site-uri precum BBC, CNN, Forbes, Cosmopolitan, Yahoo, etc. Dar este important să verifici licențele pentru fotografii, ele pot fi diferite.
 14. https://www.foodiesfeed.com/
  Un site cu imagini despre mâncare, de înaltă rezoluție. Este permisă utilizarea în scopuri comerciale.
 15. https://www.splitshire.com/
  Fotografii și ilustrații pentru utilizare gratuită.
 16. http://www.lifeofpix.com/
  Încă un stock gratuit de fotografii de înaltă calitate și este posibil să-l utilizezi pentru a căuta fotografii și în scopuri comerciale.
 17. http://www.gratisography.com/
  Site cu imagini creative de la fotograful Ryan McGuier. Stock-ul de fotografii este completat săptămânal și este, de asemenea, potrivit pentru uz comercial.Descoperă aici încă 18 resurse gratuite de imagini >>>

Video gratis

Adesea site-ul are nevoie nu numai de fotografii, ci și de video. Când nu ai la dispoziție un videograf, poți merge întotdeauna la canalele cu stock-uri video. Dar aici trebuie să te uiți la licență dacă dorești să utilizezi video-ul în scopuri comerciale și anume ca fundal al unui site sau pentru a fi procesat într-un cinemagram cu o utilizare ulterioară într-un blog etc.

 1. http://www.clipcanvas.com/free-footage/
  Un număr mare de videoclipuri cu plată, dar și gratuite de înaltă calitate.
 2. http://www.lifeofvids.com/
  Clipuri video gratuite cu licență ROYALTEE-FREE. Este permisă utilizarea în scopuri comerciale.
 3. http://www.wedistill.io/
  Videoclipuri profesionale gratuite pentru creativitate. Pot fi folosite în scopuri publicitare.
 4. https://www.videezy.com/
  Platformă pentru profesioniști și video operatori începători, ale căror lucrări sunt disponibile publicului. Este permisă folosirea în scopuri comerciale.
 5. http://www.free-hd-footage.com/
  Video gratuit de calitate excelentă. Există și categorii precum 3D, 4k, 2k. Aici găsești o colecție nu chiar atât de mare, dar categoriile sunt foarte diverse.
 6. https://www.videvo.net/
  Videoclipuri gratuite pentru orice proiect. Trebuie să te înregistrezi pentru a descărca. Este permis ca videoclipul să fie utilizat în scopuri comerciale.
 7. http://mitchmartinez.com/free-4k-red-epic-stock-footage/
  Video gratuit de 4k de la video-fotograful Mitch Martinez. Se permite utilizarea clipurilor video doar în scopuri personale, nu şi comerciale, dar este posibilă o înțelegere cu autorul despre extinderea licenței.
 8. https://pixabay.com/ru/videos/
  Video-uri gratuite de calitate excelentă. Este permisă utilizarea în scopuri comerciale.
 9. http://www.coverr.co/
  Serviciu pentru selectarea videoclipului de fundal pentru site. Videoclipul este permis pentru uz comercial.
 10. http://mazwai.com/
  Un număr mare de clipuri video pitorești, despre natură. Licența permite să utilizezi clipurile și în scopuri comerciale.

Ilustrații vector, pictograme, fundaluri și PSD gratuite

Nu ai întotdeauna timp ca să reproduci grafica vectorială de la zero, și nu întotdeauna redesenarea este adecvată. Cele mai multe lucruri frumoase sunt deja desenate de către cineva, indiferent cât de trist nu sună. De aceea, uneori poți utiliza ilustrații sau pictograme gata făcute, economisind o mulțime de timp.

Principalul lucru este să nu alegi elementele care irită și sunt deja utilizate peste tot. Formatul vectorial este suficient de flexibil: îl poți edita după propriul proiect. Toate serviciile prezentate în această listă nu au probleme cu licența și pot fi utilizate în scopuri comerciale.

 1. http://365psd.com/
  Pe site-ul dat este un număr mare de colecții de imagini vectoriale gratuite, embleme și surse PSD.
 2. http://www.freepik.com/
  Resurse grafice pentru toți. Acest site te va ajuta să găsești grafică vectorială gratuită, ilustrații, pictograme, PSD și fotografii pentru utilizare pe site-uri web, bannere, prezentări, reviste. Pe site există și ilustrații premium cu plată.
 3. https://www.flaticon.com/
  Mai mult de 400 000 de pictograme pe o varietate de subiecte. Există un editor de pictograme încorporat pentru culoare, dimensiune.
 4. https://icons8.com/
  55 000 de iconițe în stil Flat. Pictogramele de format PNG sunt gratuite, însă pentru formatul SVG este necesar să plătești.
 5. http://dbfreebies.co/
  Aici este selectată cea mai bună colecție din Behance și Dribbble. Vei găsi fonturi, pictograme, șabloane PSD și Mock up-uri, care sunt folosite pentru a prezenta designul pe un aspect „gol” al produsului.
 6. https://www.toptal.com/designers/subtlepatterns/
  Un număr mare de fundaluri pentru site. Există posibilitatea de a privi fundalul „în lucru” înainte de a-l descărca.
 7. http://www.heropatterns.com/
  Un mic site cu modele și fundaluri în format SVG de la designerul Steve Surger. Există un editor convenabil pentru culoarea, formatul și mărimea modelului. Steve oferă toate modelele gratuit.
 8. https://freevectormaps.com/
  Un site dedicat în întregime hărților vectoriale în diferite stiluri și tehnici. De la hărți mari ale lumii la hărți ale celor mai mici insule.
 9. https://freebiesbug.com/
  Ilustrații gratuite, fonturi și PSD de la designeri populari.
 10. http://www.fribbble.com/
  Fișiere gratuite PSD și alte resurse gratuite ale designerilor de la Dribbble.
 11. https://www.mockupworld.co/
  Sursă de Mock-up-uri fotorealistice gratuite pentru prezentări.
 12. http://fontello.com/
  Un număr mare de pictograme de înaltă calitate în format SVG. Există posibilitatea de a genera un font din iconițe.
 13. http://perfecticons.com/
  Generator de pictograme pentru rețele sociale.
 14. https://thenounproject.com/
  Site cu aproape un milion de pictograme ale designerilor în format PHG și SVG. Există un editor al pictogramelor înainte de descărcare.
 15. http://www.endlessicons.com/
  O bibliotecă gratuită de iconițe plate și de contur.
 16. http://fontawesome.io/
  Font care generează iconiţe.
 17. http://pixelmap.amcharts.com/
  Generatorul de hărți în pixeli exacți. Imaginea rezultată poate fi descărcată în formatul SVG, HTML, PNG.
 18. https://www.iconfinder.com/free_icons/
  Colecții gratuite de pictograme în diferite stiluri.

Potrivește schema de culori și paleta

Culoarea este importantă în munca designerului. De alegerea corectă a paletei depinde tonul și starea de spirit a întregului proiect. Pentru a nu pierde timpul și a nu trece prin manuale cu teoria culorilor, există multe servicii auxiliare care lucrează pe același principiu.

 1. https://color.adobe.com/
  Unul dintre cei mai cunoscuți ajutători în schema de culori. Este posibil să îți salvezi propriile palete și să urmărești paletele altor designeri.
 2. https://colorscheme.ru/
  Instrument convenabil pentru web designeri. Acesta te ajută nu numai să determini culoarea site-ului, ci și să te uiți la combinația selectată de pe site-ul exemplu.
 3. http://bootflat.github.io/color-picker.html/
  O colecție de culori contrastante pentru proiecte în stil Flat.
 4. https://uigradients.com/
  Site-ul conține gradientele de ultimă tendinţă și plăcute pentru proiectul tău.
 5. https://dribbble.com/colors/
  Acest site are, de asemenea, un filtru pentru culoarea lucrării. Poți alege culoarea potrivită din paletă și poți vedea combinațiile din lucrările designerilor renumiți.
 6. http://discovercolor.ru/
  Site convenabil, cu fotografii frumoase, repartizate pe palete cu culori.
 7. https://brandcolors.net/
  Cea mai mare colecție de culori oficiale ale marilor branduri din lume.
 8. https://chrome.google.com/webstore/detail/eye-dropper/
  Este un determinator de culoare pentru browserul Google Chrome (înainte de utilizare este necesară instalarea).
 9. http://www.0to255.com/
  Site pentru selecția nuanțelor mai deschise și mai întunecate ale aceleeași culori. Foarte convenabil pentru crearea de gradienți și hover-efecte.
 10. https://www.materialpalette.com/
  Generator de palete în stilul Material Design.
 11. https://coolors.co/
  Generator foarte rapid și gratuit de scheme de culori.

Tipografică gratuită

Fonturile sunt o component indispensabilă în fiecare proiect. Fără text, nu există publicitate și mesaj. Crearea propriului font necesită mult efort, experiență și timp. Nu fiecare designer, chiar și cel mai experimentat poate face acest lucru. De aceea există o mulțime de fonturi gratuite de calitate și combinațiile lor, pe care oamenii talentați le-au creat și le împărtășesc cu amabilitate.

 1. https://fonts.google.com/
  Fonturi gratuite de la Google.
 2. https://www.canva.com/font-combinations/
  Căutarea gratuită a combinațiilor de fonturi pentru designul tău.
 3. http://fishtext.ru/
  Generator de text pentru șabloane neterminate sau alte proiecte.
 4. http://allfont.ru/cyrillic/
  O mare colecție de fonturi chirilice (nu toate licențele sunt potrivite pentru uz comercial).
 5. http://typespiration.com/
  Selecție gratuită a combinațiilor de fonturi inspirate. Din păcate, nu toate fonturile sunt disponibile în limba chirilică.

Hover-efecte şi animaţii

Probabil cineva și-a dat întrebarea: de ce se oferă aici informație pentru front-end developer dacă alegerea hover-efectului sau a animației este sarcina designerului? Cunoașterea HTML și CSS nu va fi de prisos nici unui designer web și este must de a ține pasul cu noile schimbări. Pentru aceasta te vor ajuta următoarele resurse și nu este necesar să reinventezi roata. Inspiră-te din ceea ce există deja și aplică în munca ta.

 1. https://tympanus.net/
  Blog despre design și dezvoltare web. Poți găsi exemple decente de hover-efecte și animații pentru site-ul tău.
  Voi evidenţia câteva linkuri deosebit de utile din această resursă:
 2. https://tympanus.net/Development/ButtonStylesInspiration/
  Colecție de efecte pentru butoane.
 3. https://tympanus.net/Tutorials/CaptionHoverEffects/
  Efecte pentru antet.
 4. https://tympanus.net/Development/HoverEffectIdeas/
  Colecții de efecte pentru fotografii.
 5. https://codepen.io/
  Fundaluri online gratuite pentru site-ul tău de la developerii profesioniști, dar și amatori (în principiu, lucările sunt mai mult pentru inspirație, nu pentru uz comercial).

În loc de P.S.

Desigur, aceste resurse sunt foarte utile. Dar ţine minte că nu ar trebui să copii complet șabloanele gratuite PSD, inserând imagini, chiar dacă licența permite acest lucru. Proiectul trebuie să fie adaptat unor scopuri bine definite, iar designul trebuie să faciliteze înțelegerea conținutului și realizarea acțiunilor necesare.

Leave a Reply

str. Melestiu 16/2
or. Chișinău
Republica Moldova

Sună +37378252255

Menu