Navighează eficient pe Facebook. Setări ascunse

Eşti sigur că știi toate posibilităţile pe care ţi le oferă Facebook? Poate încă nu folosești ceva? Sau ai uitat? Sau poate că nu le știai?

În acest articol, îţi prezint 5 dintre posibilităţile uitate sau pur și simplu neutilizate ale Facebook, care te vor ajuta să lucrezi mai bine cu platforma dată.

Personalizează feed-ul

Algoritmul Facebook și postările din News Feed reprezintă o constantă dezamăgire. Din fericire, există funcții Facebook care îţi  permit să controlezi ceea ce vezi.

# 1:  Listele de prieteni

Dacă utilizezi Facebook pentru a comunica cu colegii, clienții etc., probabil că doreşti să fii conștient de ceea ce postezi. Listele de prieteni îţi permit să faci exact acest lucru! Și când adaugi pe cineva în una din Liste, persoana nu va şti despre asta. Este anonim.

Ce trebuie să faci?
Mergi în meniul din dreapta feed-lui tău, cum este arătat în imaginea de mai jos şi găseşte opţiunea “Liste de prieteni” dacă ai Facebook setat în română sau Friend Lists dacă e setat în engleză, aşa cum este la mine.
creare liste prieteni Facebook

Apoi introdu numele listei, adaugă prietenii pe care vrei să îi ai în această listă și ai finalizat. Poţi adăuga sau elimina persoane din liste după ce au fost create.

purple_creare:liste_prieteni_Facebook

Când vei face click pe listă, vei vedea cele mai recente actualizări de la persoanele din această listă și postările în care sunt marcate. Actualizările pot fi derulate la infinit; doar postările rămân pentru câteva zile.

Reține că poți să distribui postările tale doar cu anumite liste de prieteni, astfel că crearea acestora te va ajuta să controlezi cine îţi va vedea actualizările.

#2. Prioritatea postărilor

Modificarea setărilor feed-ului îţi permite să controlezi ceea ce vezi. Pentru a selecta publicațiile pe care doreşti să le vezi mai întâi în Feed, fă click pe săgeata din colțul din dreapta sus al paginii și selectează “News Feed Preferences”  din meniul care va apărea.

alege_postarile_pe_care_vrei_sa_le_vezi_in_facebook

Selectează pe cine vrei să vezi mai întâi. Poți alege atât din profiluri personale, cât și din pagini de afaceri. De asemenea, poți alege de la cine să te dezabonezi, fără a-i șterge din prieteni.

# 3. Alege conţinutul din grupuri pe care vrei să îl vezi

Facebook oferă acum membrilor grupurilor  posibilitatea de a primi notificări despre toate publicațiile grupului, actualizările sau publicațiile prietenilor. Valoarea implicită este Cele mai discutate.

filtrare_notificari_grupuri_facebook

Prin urmare, dacă te afli într-un grup și doreşti să modifici aceste setări, fă click pe fila Notificări din partea de sus și selectează opțiunea dorită.

Dacă creezi propriul grup, ţine că mulți dintre membrii grupului nu vor vedea publicațiile, astfel încât îi poți ruga să-și schimbe setările la Toate publicațiile.

Funcțiile Facebook te vor ajuta să administrezi un grup

Algoritmul s-a schimbat şi acum multe branduri creează anume grupuri. Facebook a introdus funcții noi pentru administratorii grupurilor ca să le poată gestiona mai eficient. Împreună cu schimbarea notificărilor discutate mai sus, există încă două caracteristici noi despre care probabil că nu știi.

#4. Mesaj de întâmpinare către participanți noi

Facebook îţi permite să creezi foarte uşor o postare de întâmpinare a noilor  membri în grupul tău. El urmărește numele persoanelor nou intrate. Tot ce trebuie să faci este să adaugi numele, efectele vizuale sau textul și să postezi! Simplu, aşa e?

#5. Vezi cei mai activi membri ai grupului

Dacă accesezi fila Statistici despre grup, poţi găsi o mulțime de date utile: care postări au primit cea mai mare acoperire, care zile ale săptămânii și ore din zi sunt cele mai populare.

De asemenea, poți vedea care membri ai grupului au fost cei mai activi în ultimele 28 de zile. Aceste persoane  pot fi apoi mulțumite în public, încurajate, etc!

Astfel, la dispoziția ta sunt caracteristici foarte convenabile ale Facebook. Acestea îţi permit să economiseşti timp și energie și te ajuă să utilizezi cât mai eficient posibilitățile platformei.

Poate știi alte setări care nu sunt în această listă?
Scrie-le în comentarii!

str. Melestiu 16/2
or. Chișinău
Republica Moldova

Sună +37378252255

Menu