Purple a lansat inițiativa Purple Education

Design graphic Chișinău

Te întrebi cum ar fi să îți construiești o carieră în domeniului designului? Ori să dobândești cunoștințe mai aprofundate în acest domeniu? Acum ai ocazia asta! Urmărește-ne și dacă ești interesat de digital marketing și industria creativă, stai aproape.

Începând cu luna mai, Purple Media a dat start proiectului educațional Purple Education, adresat tuturor persoanelor care doresc să își dezvolte competențele digitale.

Purple Education aduce noi oportunități pentru doritorii de a se instrui, de a avansa în carieră sau de ce nu a-și dezvolta propria afacere. Ne dorim să creștem comunitatea specialiștilor în domeniul digital, prin obținerea cunoștințelor teoretice și punerea acestora în practică, alături de traineri cu experiență.

Și cum arta vizuală a tot evoluat în ultimii ani, prima ediție a cursului Purple Education a fost cel de design grafic, un curs intensiv structurat în 3 workshop-uri de weekend, care se adresează celor împătimiți de design, care sunt la început de drum sau care, pur și simplu, doresc să-și îmbogățească cunoștințele în domeniu.

Cui se adresează cursul de design?

 • Proprietarilor de afaceri care doresc să înțeleagă care sunt criteriile de evaluare ale produselor de design grafic;
 • Designerilor care urmăresc să se aprofundeze în domeniu;
 • Freelancerilor care intenționează să dezvolte capacități și să-și construiască o carieră în design grafic;
 • Studenților care visează să descopere o profesie nouă și să-și valorifice potențialul.

Recomandăm acest curs pentru că:

 • Durează doar 42 de ore. În fiecare zi de vineri între orele 18:30 – 20:30 şi respectiv în fiecare sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 16:00;
 • 80% din curs e practică;
 • Grupa se formează din maxim 15 persoane, astfel încât fiecare este ghidat și asistat în proiectul său;
 • Cursul este ținut de profesioniști, care te vor ajuta să obții, prin practică, cunoștințele necesare în design;
 • Urmând cursul vei învăța să lucrezi eficient cu programele Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw și alte instrumente de design grafic;
 • Cu ajutorul nostru și cu un pic de creativitate, fiecare participant va realiza un proiect, care va putea fi atașat la portofoliu;
 • La sfârșitul cursului fiecare membru a grupei primește un certificat de participare.

Prima ediție a cursului a adunat o echipă de 15 participanți, toți dornici să-și tranforme hobby-ul într-un job creativ.

Am dat startul făcând cunoștință cu toți cursanții și povestind despre elementele de bază ale profesiei, alături de Igor Strechi, directorul creativ de la Purple. De asemenea, am studiat toate principiile culorilor şi compoziţiilor acestora, alături de designerul Arina Patrati. La fel, am început studierea Photoshop-ului, discutând elementele de bază a acestuia împreună cu Constantin Birsa, designer cu o experiență de peste 10 ani.

       

În weekendul cu numărul doi, împreună cu Igor Strechi, am trecut în revistă partea organizatorică a designerului grafic și structura briefului pentru design. Am aflat cum se face designul în social media, dar totodată, am avut parte și de sesiuni practice, unde am consolidat partea teoretică cu ajutorul unor exerciții captivante.

Mai târziu, Gabi Hadiev, ne-a trezit interesul pentru fotografie, împărtășindu-ne din experiența sa ca și fotograf. Am aflat care este diferenţa dintre Adobe Photoshop şi Lightroom, care sunt cele mai frecvente greșeli și care sunt acele aplicații utile pentru un viitor designer.

Emilia Staver, marketing strategist și specialist în content marketing, ne-a povestit ce înseamnă creativitatea, cum să îți argumentezi designul și care sunt etapele unui concept creativ.

    

La următoarea etapă, Constantin Birsa ne-a împărtășit tips&tricks despre comunicarea cu tipografia, structura brandbook-ului și despre exportul lucrărilor cursanților noștri.

Ultima lecție de curs a fost coordonată de Alexandr Kodimsky, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în caligrafie din Moldova și care ne-a povestit despre fonturi. Acum știm care sunt termenii de utilizare, clasificarea și regulile principale de combinare a lor. Până la finele cursului, fiecare participant și-a definit un proiect personal de design.

       

Ești pasionat de Design Grafic? Ți-ai dorit mereu să ai o carieră ca designer? Alatură-te trainerilor noștri și învață cum se contruiește un design grafic de la A la Z.

Din data de 21 iunie Purple Education își deschide iar ușile pentru tine și îți aduce o experiență inedită pentru toți oamenii creativi.

Ne găsești pe https://education.old.purple.md sau pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

str. Melestiu 16/2
or. Chișinău
Republica Moldova

Sună +37378252255

Menu